Search by Categories
Search by Crop Type
New​ Publication
Visitor Counter
        
Today
Yesterday
This week
Last week
This month
Last month
Keyword  

Search
Advance search
Title:
Drying by hask burn (continuse)
Description:
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំ មានកម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ  ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា ដើម ។
keyword:
N/A
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំ មានកម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ  ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា ដើម ។
Title:
Theshing machine
Description:
ការថែទាំ ការរៀបចំ ការកែតម្រូវ ឬបញ្ជាម៉ាស៊ីនបោកមិនត្រឹមត្រូវ អាចបណ្តាលឲ្យការបាត់ បង់គ្រាប់ស្រូវ និងការចំណាយប្រេងឥន្ធនៈកើនឡើង ព្រមទាំងបណ្តាលឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព អ្នកកាន់ម៉ាស៊ីនទៀតផង ។       


keyword:
N/A
ការថែទាំ ការរៀបចំ ការកែតម្រូវ ឬបញ្ជាម៉ាស៊ីនបោកមិនត្រឹមត្រូវ អាចបណ្តាលឲ្យការបាត់ បង់គ្រាប់ស្រូវ និងការចំណាយប្រេងឥន្ធនៈកើនឡើង ព្រមទាំងបណ្តាលឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព អ្នកកាន់ម៉ាស៊ីនទៀតផង ។       


Title:
Rice Drying
Description:

keyword:
N/A

Title:
Timing for crop cuting
Description:
ការច្រូតកាត់ស្រូវមិនចំពេលវេលា(ទុំជ្រុល ទុំស្ទើរ) ធ្វើឲ្យយើងបាត់បង់ទិន្នផល និងបាត់បង់ គុណភាព
អង្ករ។ ដូច្នេះដើម្បីកុំឲ្យបាត់បង់គុណភាពអង្ករ ឬទិន្នផល ត្រូវកំណត់សភាពគ្រាប់ទុំជាក់ស្តែង គឺជាការ
ចាំបាច់សម្រាប់ធ្វើការច្រូតកាត់។


keyword:
N/A
ការច្រូតកាត់ស្រូវមិនចំពេលវេលា(ទុំជ្រុល ទុំស្ទើរ) ធ្វើឲ្យយើងបាត់បង់ទិន្នផល និងបាត់បង់ គុណភាព
អង្ករ។ ដូច្នេះដើម្បីកុំឲ្យបាត់បង់គុណភាពអង្ករ ឬទិន្នផល ត្រូវកំណត់សភាពគ្រាប់ទុំជាក់ស្តែង គឺជាការ
ចាំបាច់សម្រាប់ធ្វើការច្រូតកាត់។


Title:
Crop Cuting
Description:
 ការប្រមូលផលស្រូវចំពេលវេលាល្អ ធ្វើឲ្យយើងទទួលបានទិន្នផលស្រូវច្រើន ព្រោះវាមិនបាត់បង់ ទិន្នផលនៅពេលច្រូតកាត់ និងបោកបែន ។ យើងចាប់ផ្តើមច្រូតកាត់ស្រូវនៅពេលពិនិត្យមើលកួរស្រូវទុំ ពី៨០ទៅ៨៥ភាគរយ ឬពេលគ្រាប់ស្រូវនៅពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំចាស់ ពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំស្រាល ។
keyword:
N/A
 ការប្រមូលផលស្រូវចំពេលវេលាល្អ ធ្វើឲ្យយើងទទួលបានទិន្នផលស្រូវច្រើន ព្រោះវាមិនបាត់បង់ ទិន្នផលនៅពេលច្រូតកាត់ និងបោកបែន ។ យើងចាប់ផ្តើមច្រូតកាត់ស្រូវនៅពេលពិនិត្យមើលកួរស្រូវទុំ ពី៨០ទៅ៨៥ភាគរយ ឬពេលគ្រាប់ស្រូវនៅពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំចាស់ ពាក់កណ្តាលកួរមានពណ៌លឿងទុំស្រាល ។
Title:
Morphology
Description:
លក្ខណៈរូបសាស្ត្រនៃដំណាំស្រូវ គឺជាមូលដ្ឋានដើមក្នុងការស្វែងយល់ពីដំណាំស្រូវ។ ការយល់ដឹង ពីលក្ខណៈរូបសាស្ត្ររបស់ដំណាំស្រូវមានសារសំខាន់ណាស់ ក្នុងការងារជ្រើសរើសពូជ ការបង្កាត់ ពូជ និងការងារគ្រប់គ្រងដំណាំស្រូវ ដើម្បីបង្កើនទិន្នផល ។ ជាទូទៅ ដើមស្រូវត្រូវបានបែងចែកជា ប្ញស ដើម ស្លឹក កួរ និងគ្រាប់ ។
keyword:
N/A
លក្ខណៈរូបសាស្ត្រនៃដំណាំស្រូវ គឺជាមូលដ្ឋានដើមក្នុងការស្វែងយល់ពីដំណាំស្រូវ។ ការយល់ដឹង ពីលក្ខណៈរូបសាស្ត្ររបស់ដំណាំស្រូវមានសារសំខាន់ណាស់ ក្នុងការងារជ្រើសរើសពូជ ការបង្កាត់ ពូជ និងការងារគ្រប់គ្រងដំណាំស្រូវ ដើម្បីបង្កើនទិន្នផល ។ ជាទូទៅ ដើមស្រូវត្រូវបានបែងចែកជា ប្ញស ដើម ស្លឹក កួរ និងគ្រាប់ ។
         12...7891011         
Copyrights © 2020 by CARDI - CARDI . All rights reserved.