ស្វែងរកតាមប្រភេទឯកសារ
ស្វែងរកតាមប្រភេទដំណាំ
អត្ថបទថ្មីៗ
ចំនួនភ្ញៀវចូលទស្សនា
        
ថ្ងៃនេះ
ថ្ងៃម្សិលមិញ
សប្តាហ៍នេះ
សប្តាហ័មុន
ខែនេះ
ខែមុន
ពាក្យគន្លឺះ  

ស្វែងរក
ស្វែងរកលំអិត
បណ្ណាល័យ


ចំណងជើង:
របាយការណ៍សិក្ខាសាលាថ្នាក់ជាតិស្តីពី ផលិតកម្មនិងការប្រើប្រាស់ដំណាំដំឡូងមី ប្រកបដោយនិរន្តរភាពដើម្បីកាត់បន្ថយភាពក្រីក្រនៅជនបទក្នុងប្រទេសកម្ពុជា
បរិយាយ:

keyword:
cassava



ចំណងជើង:
របាយការណ៍ប្រចាំឆ្នាំ ២០១២
បរិយាយ:
 
keyword:
N/A
 


ចំណងជើង:
ខា១៥
បរិយាយ:

ពូជស្រូវ “ខា១៥” ជាពូជស្រូវស្រាលដែលបានធ្វើការបញ្ចេញ និងផ្សព្វផ្សាយជូនកសិករ
ប្រើប្រាស់ដោយ វិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៏កសិកម្មកម្ពុជា នៃក្រសួងកសិកម្ម
រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទនាដើមឆ្នាំ២០១៥។  បច្ចុប្បន្ន ពូជស្រូវ
ខា១៥ បាននឹងកំពុង
ផ្សព្វផ្សាយនៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ដោយពូជស្រូវនេះ
មានអាយុកាលខ្លី ផ្តល់
ទិន្នផលខ្ពស់ គុណភាពអង្ករល្អ ថ្លា វែងស្រលូន និងបាយទន់ឆ្ងាញ់ពិសារទៀតផង។

keyword:
N/A

ពូជស្រូវ “ខា១៥” ជាពូជស្រូវស្រាលដែលបានធ្វើការបញ្ចេញ និងផ្សព្វផ្សាយជូនកសិករ
ប្រើប្រាស់ដោយ វិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៏កសិកម្មកម្ពុជា នៃក្រសួងកសិកម្ម
រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទនាដើមឆ្នាំ២០១៥។  បច្ចុប្បន្ន ពូជស្រូវ
ខា១៥ បាននឹងកំពុង
ផ្សព្វផ្សាយនៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ដោយពូជស្រូវនេះ
មានអាយុកាលខ្លី ផ្តល់
ទិន្នផលខ្ពស់ គុណភាពអង្ករល្អ ថ្លា វែងស្រលូន និងបាយទន់ឆ្ងាញ់ពិសារទៀតផង។



ចំណងជើង:
របាយការណ៍ប្រចាំឆ្នាំ ២០១៣
បរិយាយ:
 
keyword:
N/A
 


ចំណងជើង:
ខា១៤
បរិយាយ:

ពូជស្រូវ “ខា១៤” ជាពូជស្រូវស្រាលដែលបានធ្វើការបញ្ចេញ និងផ្សព្វផ្សាយជូនកសិករ
ប្រើប្រាស់ដោយ វិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៏កសិកម្មកម្ពុជា នៃក្រសួងកសិកម្ម
រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទនាដើមឆ្នាំ២០១៥។  បច្ចុប្បន្ន ពូជស្រូវ
ខា១៤ បាននឹងកំពុង
ផ្សព្វផ្សាយនៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ដោយពូជស្រូវនេះ
មានអាយុកាលខ្លី
ផ្តល់ទិន្នផលខ្ពស់ គុណភាពអង្ករល្អ  ថ្លា  វែងស្រលូន និងបាយទន់ឆ្ងាញ់ពិសារទៀតផង។

keyword:
N/A

ពូជស្រូវ “ខា១៤” ជាពូជស្រូវស្រាលដែលបានធ្វើការបញ្ចេញ និងផ្សព្វផ្សាយជូនកសិករ
ប្រើប្រាស់ដោយ វិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៏កសិកម្មកម្ពុជា នៃក្រសួងកសិកម្ម
រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទនាដើមឆ្នាំ២០១៥។  បច្ចុប្បន្ន ពូជស្រូវ
ខា១៤ បាននឹងកំពុង
ផ្សព្វផ្សាយនៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ដោយពូជស្រូវនេះ
មានអាយុកាលខ្លី
ផ្តល់ទិន្នផលខ្ពស់ គុណភាពអង្ករល្អ  ថ្លា  វែងស្រលូន និងបាយទន់ឆ្ងាញ់ពិសារទៀតផង។



ចំណងជើង:
របាយការណ៍សង្ខេបប្រចាំឆ្នាំ២០១៤-២០១៥
បរិយាយ:

keyword:
N/A



ចំណងជើង:
របាយការណ៍ប្រចាំឆ្នាំ ២០១៤
បរិយាយ:

keyword:
N/A



ចំណងជើង:
របាយការណ៍ប្រចាំឆ្នាំ ២០១៥
បរិយាយ:

keyword:
N/A



ចំណងជើង:
ខ្យងពណ៌មាសឬខ្យងស៊ីស្រូវនិងវិធានការកម្ចាត់
បរិយាយ:

ខ្យងពណ៌មាស(Pomacea sp.) មានប្រភពដើមមក​ពីអាមេរិកខាងត្បូងហើ​យត្រូវបាន​នាំចូលមកក្នុងតំប​ន់អា​ស៊ីដំបូ​ងគេនៅ​តៃវ៉ាន់ក្នុ​ងឆ្នាំ១៩​៧៩-១៩៨០។ ខ្យងពណ៌មាស​ចាប់​មានវត្ដមាននៅ​ក្នុងប្រទេស​កម្ពុជា​យើង​ក្នុង​ឆ្នាំ១៩​៩២ តាម​រយៈនិវត្តជន​ពីជំរុំតាមព្រំ​ដែ​​ន​ខ្មែរ ថៃ។  ក្នុង​ឆ្នាំ១​៩​៩៥​ ​មាន​​ការចិញ្ចឹម​និងលក់​ខ្យងពណ៌មា​សនេះនៅភ្នំពេ​ញ​ និងឃើញវ​ត្តមានរបស់វានៅ​ក្នុងខេត្តយ៉ាង​តិចចំនួន​៩ គឺខេត្ត​សៀមរាប ពោធិសាត់​ កំពង់ឆ្នាំង​ កំពង់ស្ពឺ ​កំពង់ចាម​ កណ្តាល​ តាកែវ​ ព្រៃវែងនិងស្វាយរៀង។ បច្ចុប្បន្ន  ខ្យងពណ៌មាសមា​នវត្តមាន​នៅក្នុងស្រែស្ទើរគ្រប់រា​ជធានី ខេត្តទាំងអស់នៃ​ប្រទេស​កម្ពុជា។

keyword:
N/A

ខ្យងពណ៌មាស(Pomacea sp.) មានប្រភពដើមមក​ពីអាមេរិកខាងត្បូងហើ​យត្រូវបាន​នាំចូលមកក្នុងតំប​ន់អា​ស៊ីដំបូ​ងគេនៅ​តៃវ៉ាន់ក្នុ​ងឆ្នាំ១៩​៧៩-១៩៨០។ ខ្យងពណ៌មាស​ចាប់​មានវត្ដមាននៅ​ក្នុងប្រទេស​កម្ពុជា​យើង​ក្នុង​ឆ្នាំ១៩​៩២ តាម​រយៈនិវត្តជន​ពីជំរុំតាមព្រំ​ដែ​​ន​ខ្មែរ ថៃ។  ក្នុង​ឆ្នាំ១​៩​៩៥​ ​មាន​​ការចិញ្ចឹម​និងលក់​ខ្យងពណ៌មា​សនេះនៅភ្នំពេ​ញ​ និងឃើញវ​ត្តមានរបស់វានៅ​ក្នុងខេត្តយ៉ាង​តិចចំនួន​៩ គឺខេត្ត​សៀមរាប ពោធិសាត់​ កំពង់ឆ្នាំង​ កំពង់ស្ពឺ ​កំពង់ចាម​ កណ្តាល​ តាកែវ​ ព្រៃវែងនិងស្វាយរៀង។ បច្ចុប្បន្ន  ខ្យងពណ៌មាសមា​នវត្តមាន​នៅក្នុងស្រែស្ទើរគ្រប់រា​ជធានី ខេត្តទាំងអស់នៃ​ប្រទេស​កម្ពុជា។



ចំណងជើង:
ដំណាំស្រូវនៅប្រទេសកម្ពុជា
បរិយាយ:
សៀវភៅស្ដីពីដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា ត្រូវបានរៀបចំ ចងក្រង និងសម្រេចឱ្យប្រសូត្រចេញជារូបរាងឡើង
ពីស្នាដៃអ្នកស្រាវជ្រាវខ្មែរសុទ្ធសាធ។ទាំងនេះគឺជាសមិទ្ធិផលនៃការខំប្រឹងប្រែងប្រកបដោយការប្តេជ្ញា
ចិត្ដខ្ពស់ ពោរពេញទៅដោយឆន្ទះស្នេហាជាតិ ស្មារតីទទួលខុសត្រូវ និងប្រកប ដោយការយល់ឃើញ
យ៉ាងត្រឹមត្រូវ នូវសារសំខាន់ដែលចាំបាច់ឱ្យមានឯកសារស្ដីអំពីដំណាំស្រូវ ជាខេមរភាសា  ដោយអ្នក
ស្រាវជ្រាវនៃវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៍កសិកម្មកម្ពុជា   សម្រាប់បំពេញនូវភាព ស្រេកឃ្លានចំ
ណេះដឹងរបស់កូនខ្មែរទូទៅ។ដើម្បីសម្រួលដល់ការសិក្សា និងការចាប់យកឱ្យបានជាអតិបរិមានូវខ្លឹម
សារអត្ថបទដែលមានអ្នកនិពន្ធបាន ចែកសៀវភៅ *ដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា*  នេះជា ១២ជំពូកគឺ
-    ជំពូកទី ១        ប្រវត្ដិនៃវប្បកម្មដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា
-    ជំពូកទី ២        បរិស្ថាននៃដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៣        លក្ខណៈរូបសាស្ដ្រនៃដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៤        សរីរៈសាស្ដ្រនៃដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៥        ពន្ធុវិទ្យា និង បសិដ្ឋកម្មពូជ
-    ជំពូកទី ៦        ប្រពន្ធ័ក្សេត្របរិស្ថាន និងវប្បកម្មដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា
-    ជំពូកទី ៧        ប្រពន្ធ័កសិកម្មដែលមានដំណាំស្រូវជាមូលដ្ឋាន
-    ជំពូកទី ៨        ដី និងការគ្រប់គ្រងសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់ដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៩        កត្ដាចង្រៃ និងការគ្រប់គ្រង
-    ជំពូកទី ១០     ការប្រមូលផល និងទុកដាក់
-    ជំពូកទី ១១     សេដ្ឋកិច្ច និងទីផ្សារ
-    ជំពូកទី ១២     អត្ថប្រយោជន៍នៃដំណាំស្រូវ

keyword:
N/A
សៀវភៅស្ដីពីដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា ត្រូវបានរៀបចំ ចងក្រង និងសម្រេចឱ្យប្រសូត្រចេញជារូបរាងឡើង
ពីស្នាដៃអ្នកស្រាវជ្រាវខ្មែរសុទ្ធសាធ។ទាំងនេះគឺជាសមិទ្ធិផលនៃការខំប្រឹងប្រែងប្រកបដោយការប្តេជ្ញា
ចិត្ដខ្ពស់ ពោរពេញទៅដោយឆន្ទះស្នេហាជាតិ ស្មារតីទទួលខុសត្រូវ និងប្រកប ដោយការយល់ឃើញ
យ៉ាងត្រឹមត្រូវ នូវសារសំខាន់ដែលចាំបាច់ឱ្យមានឯកសារស្ដីអំពីដំណាំស្រូវ ជាខេមរភាសា  ដោយអ្នក
ស្រាវជ្រាវនៃវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៍កសិកម្មកម្ពុជា   សម្រាប់បំពេញនូវភាព ស្រេកឃ្លានចំ
ណេះដឹងរបស់កូនខ្មែរទូទៅ។ដើម្បីសម្រួលដល់ការសិក្សា និងការចាប់យកឱ្យបានជាអតិបរិមានូវខ្លឹម
សារអត្ថបទដែលមានអ្នកនិពន្ធបាន ចែកសៀវភៅ *ដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា*  នេះជា ១២ជំពូកគឺ
-    ជំពូកទី ១        ប្រវត្ដិនៃវប្បកម្មដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា
-    ជំពូកទី ២        បរិស្ថាននៃដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៣        លក្ខណៈរូបសាស្ដ្រនៃដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៤        សរីរៈសាស្ដ្រនៃដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៥        ពន្ធុវិទ្យា និង បសិដ្ឋកម្មពូជ
-    ជំពូកទី ៦        ប្រពន្ធ័ក្សេត្របរិស្ថាន និងវប្បកម្មដំណាំស្រូវនៅកម្ពុជា
-    ជំពូកទី ៧        ប្រពន្ធ័កសិកម្មដែលមានដំណាំស្រូវជាមូលដ្ឋាន
-    ជំពូកទី ៨        ដី និងការគ្រប់គ្រងសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់ដំណាំស្រូវ
-    ជំពូកទី ៩        កត្ដាចង្រៃ និងការគ្រប់គ្រង
-    ជំពូកទី ១០     ការប្រមូលផល និងទុកដាក់
-    ជំពូកទី ១១     សេដ្ឋកិច្ច និងទីផ្សារ
-    ជំពូកទី ១២     អត្ថប្រយោជន៍នៃដំណាំស្រូវ

Copyrights © 2018 by CARDI - CARDI . All rights reserved.