លទ្ធផលនៃការស្វែងរក



Milled and Brawn Rice Nutrition Values of Rice Varieties Released by CARDI/MAFF: Phka Rumduol, Phka Romeat, Sen Pidao and Phka Chan Sen Sar

កាលពីថ្ងៃ​ទី១៦ ខែតុលា ឆ្នាំ២០១៣ ក្រសួង​កសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និង​នេសាទ​បាន​ប្រារព្វ​​ទិវា​ស្បៀង​​អាហារ​​ពិភពលោក ក្នុង​ប្រធាន​បទ "ប្រព័ន្ធ​ស្បៀង​​មាន​​និរន្តរភាពសម្រាប់​សន្តិសុខ​​ស្បៀង និង​អាហា​​រូបត្ថម្ភ" នៅ​វិទ្យា​ស្ថាន​ស្រាវ​ជ្រាវ​​និង​​អភិវឌ្ឍន៍​កសិកម្ម​កម្ពុជា ក្រោម​អធិបតីភាព ឯកឧត្តមបណ្ឌិត អ៊ុក រ៉ាប៊ុន រដ្ឋមន្រ្តី​ក្រសួង​​កសិកម្ម រុក្ខា​ប្រមាញ់ និង​នេសាទ ឯកឧត្តម លោកជំទាវ​រដ្ឋលេខាធិការ អនុរដ្ឋលេខាធិការក្រសួង​​កសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និង​នេសាទ​និងក្រសួងពាក់ព័ន្ធ​ ឯកអគ្គរាជទូត​និង​រដ្ឋទូត​ប្រទេស​​ជា​មិត្ត លោក Gianpietro Bordignon តំណាង ​កម្មវិធី​ស្បៀង​អាហារ​ពិភពលោក​ប្រចាំ​នៅ​កម្ពុជា តំណាង​​​​អង្គការ​​ស្បៀង​​និង​កសិកម្ម​នៃ​សហ​ប្រជាជាតិ​ប្រចាំ​កម្ពុជា មន្រ្តី​រាជការ និស្សិតនិង​កសិករ​សរុប​​ចំនួន​​​៦៥០ នាក់។



កាលពីថ្ងៃទី​​ ២០​ ដល់ថ្ងៃទី​២៣ ខែសីហា ឆ្នាំ ២០១៣ កន្លងទៅនេះ ការិយាល័យក្សេត្រវិទ្យា និងប្រព័ន្ធ​កសិកម្ម​នៃ​វិទ្យាស្ថាន​កាឌី
(CARDI) បានចុះតាមដាននូវវឌ្ឍនភាព​ការងារ​ស្រែ​បង្ហាញ​បង្គុំបច្ចេកទេសកាឌី​បង្កើនផលិតភាព​ដំណាំ​ស្រូវ​  និង​បាន​បណ្តុះ​​បណ្តាល​ដល់កសិករ​រយៈ​៣​ថ្ងៃ ស្តីពី​វិធីសាស្ត្រគ្រប់គ្រងដំណាំស្រូវ ការបន្សុទ្ធ​ពូជស្រូវ និងលក្ខណៈខ្យងព៌ណ​មាស  និងវិធានការកម្ចាត់




កាលពី
ថ្ងៃទី២៨ ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៣ នៅភូមិ​ត្រពាំង​ចក ឃុំ​ត្រពាំង​ក្រញូង ស្រុក​ត្រាំកក់ ខេត្ត​​តាកែវ​បាន​រៀបចំ​ការ​​អនុវត្តន៍​​បង្ហាញ​​មួយ​​ស្តីពី​ ការ​ប្រើប្រាស់​ឧបករណ៍​ដាំ​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ (Rogro) ដែល​ភ្ជាប់​ជាមួយ​គោ​យន្ត​​​ដោយ​មាន​កសិក​រ​ចំណាប់​អារម្មណ៍​ចូល​រួម​ចំនួន​២០​នាក់​ ក្នុង​​នោះ​ស្រ្តី៦​នាក់។ ការ​អនុវត្តន៍​បង្ហាញ​នេះ​រៀបចំ​ដោយ​មន្ត្រី​​​របស់​​វិទ្យាស្ថាន​ស្រាវជ្រាវ​​និង​អភិវឌ្ឍន៍​កសិកម្ម​​កម្ពុជា​(កាឌី)​ រួម​​សហការ​​ជាមួយ​មន្ត្រី​កសិកម្ម​ស្រុក​ត្រាំ​កក់​នៃ​មន្ទី​រ​​កសិកម្ម​ខេត្ត​តាកែវ។
អត្ថបទថ្មីៗ
ចំនួនភ្ញៀវចូលទស្សនា
        
ថ្ងៃនេះ
ថ្ងៃម្សិលមិញ
សប្តាហ៍នេះ
សប្តាហ័មុន
ខែនេះ
ខែមុន
Copyrights © 2017 by CARDI - CARDI . All rights reserved.