ចំណងជើង: |
ការព្រោះស្រូវនៅលើដីសើម |
បរិយាយ: |
ជាទូទៅ ការព្រោះនៅលើដីសើម គ្រាប់ពូជត្រូវធ្វើដំណុះជាមុនសិនដើម្បីព្រោះទៅក្នុងថ្នាលដែលបាន
ភ្ជួររាស់ និងបញ្ចូលទឹកថ្មីៗ ឬនៅក្នុងស្រែដែលបានបញ្ចូលទឹកជាមុន ។ តាមធម្មតា ការព្រោះគ្រាប់នៅ
លើដីសើមភាគច្រើន ប្រើនៅក្នុងតំបន់ដែលអាចបញ្ចូលទឹកបាន ។
|
keyword: |
N/A |
ជាទូទៅ ការព្រោះនៅលើដីសើម គ្រាប់ពូជត្រូវធ្វើដំណុះជាមុនសិនដើម្បីព្រោះទៅក្នុងថ្នាលដែលបាន
ភ្ជួររាស់ និងបញ្ចូលទឹកថ្មីៗ ឬនៅក្នុងស្រែដែលបានបញ្ចូលទឹកជាមុន ។ តាមធម្មតា ការព្រោះគ្រាប់នៅ
លើដីសើមភាគច្រើន ប្រើនៅក្នុងតំបន់ដែលអាចបញ្ចូលទឹកបាន ។
ចំណងជើង: |
គុណភាពគ្រាប់ពូជ |
បរិយាយ: |
គ្រាប់ពូជ គឺ ជាផលិតផលមានជីវិត ដែលត្រូវបានគេផលិតប្រមូលផល និងការអនុវត្តន៍ដ៏ត្រឹមត្រូវ
ផ្សេងៗទៀតដើម្បីទទួលបានផលខ្ពស់ ។ គុណភាពគ្រាប់ពូជ គឺជាការប្រមូលផ្តុំនូវកត្តាជាច្រើនដែល
បែងចែកទៅតាមរូបរាងគ្រាប់ លក្ខណៈរូបសាស្ត្រដែលរុក្ខជាតិមេបាបានផ្តល់ឱ្យ ក្នុង អំឡុងពេល
លូតលាស់ ប្រមូលផលទុកដាក់ និងដាំដុះផងដែរ ។
|
keyword: |
N/A |
គ្រាប់ពូជ គឺ ជាផលិតផលមានជីវិត ដែលត្រូវបានគេផលិតប្រមូលផល និងការអនុវត្តន៍ដ៏ត្រឹមត្រូវ
ផ្សេងៗទៀតដើម្បីទទួលបានផលខ្ពស់ ។ គុណភាពគ្រាប់ពូជ គឺជាការប្រមូលផ្តុំនូវកត្តាជាច្រើនដែល
បែងចែកទៅតាមរូបរាងគ្រាប់ លក្ខណៈរូបសាស្ត្រដែលរុក្ខជាតិមេបាបានផ្តល់ឱ្យ ក្នុង អំឡុងពេល
លូតលាស់ ប្រមូលផលទុកដាក់ និងដាំដុះផងដែរ ។
ចំណងជើង: |
ការធ្វើជីកំប៉ុស្តិ៍ |
បរិយាយ: |
ជីលាមកសត្វ ផេះ ចំបើង ស្មៅ និងស្លឹករុក្ខជាតិ គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលត្រូវការចាំបាច់ណាស់
សម្រាប់ដំណាំ។ ដើម្បីធ្វើឲ្យវត្ថុធាតុដើមទាំងនេះងាយនឹងផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់ដំណាំ
នោះ កសិករត្រូវយកវាទៅធ្វើជាជីកំប៉ុស្តិ៍។ |
keyword: |
N/A |
ជីលាមកសត្វ ផេះ ចំបើង ស្មៅ និងស្លឹករុក្ខជាតិ គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលត្រូវការចាំបាច់ណាស់
សម្រាប់ដំណាំ។ ដើម្បីធ្វើឲ្យវត្ថុធាតុដើមទាំងនេះងាយនឹងផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់ដំណាំ
នោះ កសិករត្រូវយកវាទៅធ្វើជាជីកំប៉ុស្តិ៍។
ចំណងជើង: |
គុណភាពស្រូវ |
បរិយាយ: |
គុណភាពគ្រាប់ស្រូវត្រូវបានកំណត់ដោយពូជ លក្ខខណ្ឌអាកាសធាតុ ពេលដាំដុះ ការថែ ទាំដំណាំ
លក្ខខណ្ឌដី ការប្រមូលផល និងកិច្ចប្រតិបត្តិការនានានៅក្រោយពេលប្រមូលផល ។ ដើម្បីកំណត់
គុណភាពគ្រាប់ស្រូវ គេត្រូវពិនិត្យលើចំណុចមួយចំនួនដូចជា សំណើមគ្រាប់ស្រូវ កម្ទេចកំទីលាយ
ជាមួយស្រូវ ភាពសុទ្ធរបស់គ្រាប់ស្រូវ ទំហំគ្រាប់ គ្រាប់ប្រេះ គ្រាប់ទុំស្ទើរ និងគ្រាប់ខូច ។
|
keyword: |
N/A |
គុណភាពគ្រាប់ស្រូវត្រូវបានកំណត់ដោយពូជ លក្ខខណ្ឌអាកាសធាតុ ពេលដាំដុះ ការថែ ទាំដំណាំ
លក្ខខណ្ឌដី ការប្រមូលផល និងកិច្ចប្រតិបត្តិការនានានៅក្រោយពេលប្រមូលផល ។ ដើម្បីកំណត់
គុណភាពគ្រាប់ស្រូវ គេត្រូវពិនិត្យលើចំណុចមួយចំនួនដូចជា សំណើមគ្រាប់ស្រូវ កម្ទេចកំទីលាយ
ជាមួយស្រូវ ភាពសុទ្ធរបស់គ្រាប់ស្រូវ ទំហំគ្រាប់ គ្រាប់ប្រេះ គ្រាប់ទុំស្ទើរ និងគ្រាប់ខូច ។
ចំណងជើង: |
ការកិនស្រូវ |
បរិយាយ: |
គោលបំណងនៅក្នុងការកិនស្រូវ គឺការបកយកអង្កាមចេញពីស្រូវ និងការខាត់យកកន្ទក់ចេញ ពីអង្ករ
សម្រូប ដើម្បីទទួលបានអង្ករសម្រិតដែលត្រូវបានកិនយ៉ាងល្អ គ្មានគ្រាប់ទុំស្ទើរ និងមានបរិមាណអង្ករ
បាក់តិចបំផុត ។លទ្ធផល និងគុណភាពអង្ករ អាស្រ័យទៅលើគុណភាពស្រូវ ឧបករណ៍/ម៉ាស៊ីន ដែល
ប្រើប្រាស់ និងកិច្ចប្រតិបត្តិកិនស្រូវ ។
|
keyword: |
N/A |
គោលបំណងនៅក្នុងការកិនស្រូវ គឺការបកយកអង្កាមចេញពីស្រូវ និងការខាត់យកកន្ទក់ចេញ ពីអង្ករ
សម្រូប ដើម្បីទទួលបានអង្ករសម្រិតដែលត្រូវបានកិនយ៉ាងល្អ គ្មានគ្រាប់ទុំស្ទើរ និងមានបរិមាណអង្ករ
បាក់តិចបំផុត ។លទ្ធផល និងគុណភាពអង្ករ អាស្រ័យទៅលើគុណភាពស្រូវ ឧបករណ៍/ម៉ាស៊ីន ដែល
ប្រើប្រាស់ និងកិច្ចប្រតិបត្តិកិនស្រូវ ។
ចំណងជើង: |
ការកំណត់ការបាត់បង់នៅពេលប្រមូលផល |
បរិយាយ: |
ការបាត់បង់កើតមានឡើងគ្រប់ដំណាក់កាលទាំងអស់ក្នុងប្រតិបត្តិការប្រមូលផល ហើយ អាចឡើង
ដល់ ២០% ឬក៏ខ្ពស់ជាងនេះក៏មានដែរ ។ ដើម្បីកាត់បន្ថយការបាត់បង់ឱ្យនៅកម្រិត អប្បបរមា ត្រូវ
ជ្រើសរើសកិច្ចប្រតិបត្តិឱ្យបានសមស្របហើយអនុវត្តវាឱ្យបានត្រឹមត្រូវ ។
|
keyword: |
N/A |
ការបាត់បង់កើតមានឡើងគ្រប់ដំណាក់កាលទាំងអស់ក្នុងប្រតិបត្តិការប្រមូលផល ហើយ អាចឡើង
ដល់ ២០% ឬក៏ខ្ពស់ជាងនេះក៏មានដែរ ។ ដើម្បីកាត់បន្ថយការបាត់បង់ឱ្យនៅកម្រិត អប្បបរមា ត្រូវ
ជ្រើសរើសកិច្ចប្រតិបត្តិឱ្យបានសមស្របហើយអនុវត្តវាឱ្យបានត្រឹមត្រូវ ។
ចំណងជើង: |
សត្វកណ្តុរពេលទុកដាក់ផលិតផល |
បរិយាយ: |
គេប៉ាន់ប្រមាណថាកណ្តុរប្រែងបំផ្លាញផលិតផលគ្រាប់ធញ្ញជាតិនៅលើពិភពលោកអស់ជាង ១%និង
ពី ៣-៥ %នៅក្នុងប្រទេសកំពុងអភិវឌ្ឍន៍។ពួកវាអាចចម្លងជំងឺប្រហែលជា៥០ ប្រភេទទៅលើមនុស្ស
កណ្តុរប្រែងស៊ីអាហារប្រហែលជា ២៥ក្រាមហើយកណ្តុរតូចៗ ប្រហែលជា ៣-៤ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ
ពួកវាធ្វើឱ្យប្រឡាក់ផលិតផលដែលរក្សាទុកជាច្រើនដោយសារទឹកនោម លាមក រោម និងភ្នាក់ងារ
បង្ករោគផ្សេងៗទៀត ។
|
keyword: |
N/A |
គេប៉ាន់ប្រមាណថាកណ្តុរប្រែងបំផ្លាញផលិតផលគ្រាប់ធញ្ញជាតិនៅលើពិភពលោកអស់ជាង ១%និង
ពី ៣-៥ %នៅក្នុងប្រទេសកំពុងអភិវឌ្ឍន៍។ពួកវាអាចចម្លងជំងឺប្រហែលជា៥០ ប្រភេទទៅលើមនុស្ស
កណ្តុរប្រែងស៊ីអាហារប្រហែលជា ២៥ក្រាមហើយកណ្តុរតូចៗ ប្រហែលជា ៣-៤ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ
ពួកវាធ្វើឱ្យប្រឡាក់ផលិតផលដែលរក្សាទុកជាច្រើនដោយសារទឹកនោម លាមក រោម និងភ្នាក់ងារ
បង្ករោគផ្សេងៗទៀត ។
ចំណងជើង: |
វិធីទុកដាក់គ្រាប់ស្រូវតាមលក្ខណគ្រួសារ |
បរិយាយ: |
ការទុកដាក់គ្រាប់ធញ្ញជាតិតាមលក្ខណៈគ្រួសារ មានវិធីទុកដាក់៣យ៉ាងសំខាន់ៗគឺការទុកដាក់ដោយ
ប្រពន្ធ័ចំហ ពាក់កណ្តាលចំហ និងបិទជិត ។ប្រពន្ធ័ទុកដាក់ចំហភាគច្រើនគេប្រើសម្រាប់ទុកដាក់ផលិ
តផលដែលមានកម្រិតសំណើមមិនទាន់សមស្រប(មិនទាន់ស្ងួតល្អ) ។រីឯប្រពន្ធ័ទុកដាក់ពាក់កណ្តាល
ចំហភាគច្រើនគេប្រើសម្រាប់ទុកដាក់ផលិផលមិនទាន់បោកបែន ឬប្រឡេះ។ ប្រព័ន្ធទុកដាក់បិទ ជិត
គេច្រើនប្រើសម្រាប់ទុកដាក់គ្រាប់ធញ្ញជាតិសំរាប់ធ្វើពូជដាំដុះ។
|
keyword: |
N/A |
ការទុកដាក់គ្រាប់ធញ្ញជាតិតាមលក្ខណៈគ្រួសារ មានវិធីទុកដាក់៣យ៉ាងសំខាន់ៗគឺការទុកដាក់ដោយ
ប្រពន្ធ័ចំហ ពាក់កណ្តាលចំហ និងបិទជិត ។ប្រពន្ធ័ទុកដាក់ចំហភាគច្រើនគេប្រើសម្រាប់ទុកដាក់ផលិ
តផលដែលមានកម្រិតសំណើមមិនទាន់សមស្រប(មិនទាន់ស្ងួតល្អ) ។រីឯប្រពន្ធ័ទុកដាក់ពាក់កណ្តាល
ចំហភាគច្រើនគេប្រើសម្រាប់ទុកដាក់ផលិផលមិនទាន់បោកបែន ឬប្រឡេះ។ ប្រព័ន្ធទុកដាក់បិទ ជិត
គេច្រើនប្រើសម្រាប់ទុកដាក់គ្រាប់ធញ្ញជាតិសំរាប់ធ្វើពូជដាំដុះ។
ចំណងជើង: |
ឧបករណ៍សម្ងួតស្រូវដោយចង្ក្រានដុតអង្កាម |
បរិយាយ: |
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់
ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់
សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំមាន
កម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា
ដើម ។
|
keyword: |
N/A |
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់
ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់
សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំមាន
កម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា
ដើម ។
ចំណងជើង: |
ឧបករណ៍សម្ងួតស្រូវដោយចង្ក្រានដុតអង្កាម(ត) |
បរិយាយ: |
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់
ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់
សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំមាន
កម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា
ដើម ។
|
keyword: |
N/A |
អង្កាមគឺជាកាកសំណល់ដែលសល់ពីការកិនស្រូវ វាមានតម្លៃថោក ។ ដូច្នេះបើយើងប្រើអង្កាមសម្រាប់
ចង្ក្រានម៉ាស៊ីនសម្ងួត នោះតម្លៃនៃការសម្ងួតស្រូវមានតម្លៃថោក ។ ការប្រើម៉ាស៊ីនដុតអង្កាម សម្រាប់
សម្ងួតស្រូវនេះ សមស្របបំផុតសម្រាប់ប្រជាកសិករដែលធ្វើស្រែដើមរដូវ ព្រោះនៅពេលនោះពុំមាន
កម្តៅថ្ងៃ ឬទីកន្លែងសម្រាប់ហាលសម្ងួតស្រូវឡើយ ជាហេតុធ្វើឲ្យស្រូវដុះ គុណភាពអង្ករថយចុះជា
ដើម ។