ចំណងជើង: |
ពូជដំណាំនានាដែលបានរំដោះ |
បរិយាយ: |
ពូជដំណាំនានាដែលបានរំដោះ
|
keyword: |
N/A |
ចំណងជើង: |
ពូជពោតសជ័យ |
បរិយាយ: |
ពូជពោត “ សជ័យ ” ត្រូវបានរំដោះដោយវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៏កសិកម្មកម្ពុជានាចុងឆ្នាំ
២០០៦ បន្ទាប់ពីបានធ្វើការពិសោធន៍អស់រយៈពេលប្រាំមួយរដូវ (បីឆ្នាំ) កន្លងមក។ ពូជនេះមានប្រ
ភពដើមចេញពីស្រឡាយ S-99TL WQ-HG-AB របស់វិទ្យាស្ថានស៊ីមីត (CIMMYT) ដែលស្ថិតនៅ
ប្រទេសម៉ិចស៊ិចកូ ហើយជាប្រភេទពូជដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់។
|
keyword: |
N/A |
ពូជពោត “ សជ័យ ” ត្រូវបានរំដោះដោយវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ និងអភិវឌ្ឍន៏កសិកម្មកម្ពុជានាចុងឆ្នាំ
២០០៦ បន្ទាប់ពីបានធ្វើការពិសោធន៍អស់រយៈពេលប្រាំមួយរដូវ (បីឆ្នាំ) កន្លងមក។ ពូជនេះមានប្រ
ភពដើមចេញពីស្រឡាយ S-99TL WQ-HG-AB របស់វិទ្យាស្ថានស៊ីមីត (CIMMYT) ដែលស្ថិតនៅ
ប្រទេសម៉ិចស៊ិចកូ ហើយជាប្រភេទពូជដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់។
ចំណងជើង: |
ពូជពោត លឿងមង្គល |
បរិយាយ: |
ពូជពោត លឿងមង្គល
|
keyword: |
N/A |
ចំណងជើង: |
ពូជពោត“សជ័យ” |
បរិយាយ: |
ពូជពោត “សជ័យ” គឺជាពូជពោតដែលបានធ្វើការរំដោះ និងផ្សព្វផ្សាយដោយវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ
និងអភិវឌ្ឍន៍កសិកម្មកម្ពុជា នាចុងឆ្នាំ ២០០៦។ បន្ទាប់ពីបានធ្វើការពិសោធន៍អស់រយៈពេលប្រាំមួយ
រដូវ (បីឆ្នាំ) កន្លងមក។បច្ចុប្បន្នពូជពោត “សជ័យ”បាននឹងកំពុងផ្សព្វផ្សាយក្នុងចំណោមប្រជាកសិករ
នៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។
|
keyword: |
N/A |
ពូជពោត “សជ័យ” គឺជាពូជពោតដែលបានធ្វើការរំដោះ និងផ្សព្វផ្សាយដោយវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ
និងអភិវឌ្ឍន៍កសិកម្មកម្ពុជា នាចុងឆ្នាំ ២០០៦។ បន្ទាប់ពីបានធ្វើការពិសោធន៍អស់រយៈពេលប្រាំមួយ
រដូវ (បីឆ្នាំ) កន្លងមក។បច្ចុប្បន្នពូជពោត “សជ័យ”បាននឹងកំពុងផ្សព្វផ្សាយក្នុងចំណោមប្រជាកសិករ
នៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។
ចំណងជើង: |
ពូជពោត “លឿងមង្គល” |
បរិយាយ: |
ពូជ “លឿងមង្គល” គឺជាពូជពោតដែលបានធ្វើការរំដោះ និងផ្សព្វផ្សាយដោយវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ
និងអភិវឌ្ឍន៍កសិកម្មកម្ពុជា នាចុងឆ្នាំ ២០០៦។ បន្ទាប់ពីបានធ្វើការពិសោធន៍អស់រយៈពេលប្រាំមួយ
រដូវ (បីឆ្នាំ) កន្លងមក។ បច្ចុប្បន្នពូជពោត “លឿងមង្គល” បាននឹងកំពុងផ្សព្វផ្សាយក្នុងចំណោមប្រជា
កសិករ នៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។
|
keyword: |
N/A |
ពូជ “លឿងមង្គល” គឺជាពូជពោតដែលបានធ្វើការរំដោះ និងផ្សព្វផ្សាយដោយវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវ
និងអភិវឌ្ឍន៍កសិកម្មកម្ពុជា នាចុងឆ្នាំ ២០០៦។ បន្ទាប់ពីបានធ្វើការពិសោធន៍អស់រយៈពេលប្រាំមួយ
រដូវ (បីឆ្នាំ) កន្លងមក។ បច្ចុប្បន្នពូជពោត “លឿងមង្គល” បាននឹងកំពុងផ្សព្វផ្សាយក្នុងចំណោមប្រជា
កសិករ នៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។
ចំណងជើង: |
បច្ចេកទេសដាំដុះដំណាំពោត |
បរិយាយ: |
ពោតជាដំណាំមួយយ៉ាងសំខាន់ ដែលមនុស្សស្ទើរតែពាក់កណ្ដាលនៃពិភពលោកត្រូវ ការដោយខាន
ពុំបាន។ ដោយក្នុងនោះផលិតផល ២០ភាគរយ ត្រូវបានប្រើប្រាស់ជាចំណី អាហាររបស់មនុស្ស ៦០
ភាគរយ ប្រើជាចំណីសត្វ និង ១៥ ទៅ ២០ភាគរយ បញ្ចូលទៅ ក្នុងរោងចក្រឧស្សាហកម្ម។ពោត
មានសារធាតុប្រូតេអ៊ីនចំនួន ៨-១០ ភាគរយ អាមីដុងចំនួន ៦៩-៧៤ភាគរយ ខ្លាញ់ចំនួន៣៤-៣៥
ភាគរយ ទឹកចំនួន ១០-១៣ភាគរយ អំបិលរ៉ែ ចំនួន ១២-១៥ភាគរយ និង វីតាមីនផ្សេងៗទៀត។
|
keyword: |
N/A |
ពោតជាដំណាំមួយយ៉ាងសំខាន់ ដែលមនុស្សស្ទើរតែពាក់កណ្ដាលនៃពិភពលោកត្រូវ ការដោយខាន
ពុំបាន។ ដោយក្នុងនោះផលិតផល ២០ភាគរយ ត្រូវបានប្រើប្រាស់ជាចំណី អាហាររបស់មនុស្ស ៦០
ភាគរយ ប្រើជាចំណីសត្វ និង ១៥ ទៅ ២០ភាគរយ បញ្ចូលទៅ ក្នុងរោងចក្រឧស្សាហកម្ម។ពោត
មានសារធាតុប្រូតេអ៊ីនចំនួន ៨-១០ ភាគរយ អាមីដុងចំនួន ៦៩-៧៤ភាគរយ ខ្លាញ់ចំនួន៣៤-៣៥
ភាគរយ ទឹកចំនួន ១០-១៣ភាគរយ អំបិលរ៉ែ ចំនួន ១២-១៥ភាគរយ និង វីតាមីនផ្សេងៗទៀត។